Gnoj

Gnoj - Wojciech Kuczok | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Wojciech Kuczok
DIMENZIJA
8,39 MB
IME DATOTEKE
Gnoj.pdf
ISBN
4331197748981

OPIS

Gnoj je stilistična mojstrovina o individualni pasivnosti, neposobnosti sprejemanja odločitev, vzgajanju mlačnih idealov v gnilobo. Roman je pisan v šlezijskem narečju, ker avtor je močno povezan s svojimi šlezijskimi koreninami, in odraža patriarhalno družbeno strukturo, bolezensko introvertiranost in nesposobnost individuuma, da pobegne kolektivnemu spominu lastne vzgoje in tradicionalnosti.

Konjski gnoj je mešanica konjskih fig, urina in organske mase. To je dragoceno organsko gnojilo, ki poleg dušika, fosforja in kalija, vsebuje še veliko magnezija in ostalih hranil v sledovih..

Sam gnoj namreč še nima veliko hranil za rastline, najprej ga morajo mikroorganizmi razkrojiti do take oblike, da jih bodo vrtnine in poljščine lahko vsrkale. V zemlji se mora kompostirati.

POVEZANE KNJIGE