Umetnost fuge

Umetnost fuge - Sergio Pitol | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sergio Pitol
DIMENZIJA
8,33 MB
IME DATOTEKE
Umetnost fuge.pdf
ISBN
9244474439853

OPIS

Zadnja fuga iz zbirke je ostala nedokončana, saj je umetnika prehitela smrt. Orgelska dela, preludiji, fuge, kantate KÖTHEN: dvorni kapelnik Brandenburški koncerti, Dobro uglašen klavir, 1. del LEIPZIG: kantor v Tomaževi c.

Avtobiografija in labirint, esej o knjigah in mreža spominov, potopis in glasbena kompozicija, vračanje, ki je na sledi iznajdbe kraja, kamor smo nekoč nevede odpotovali in ki obstaja šele v trenutku, ko ga ponovno, morda tokrat dokončno, zgrešimo. Johann Sebastian Bach - Academy Of St Martin In The Fields, Sir Neville Marriner - The Art Of Fugue (Die Kunst der Fuge, BWV 1080)00:00 - Contrapunctus 103:1... Bach; umetnost fuge Delo Umetnost fuge iz 1996 (po Bachu je to skupnost različnih kontrapunkcijskih tehnik) je v nekem smislu aludiranje na Bacha, saj gre za odprto fragmentarno formo, v kateri se prepletajo prvine avtobiografije, eseja, potopisa, dnevnika, literarne kritike in reportaže, vse skupaj je raztreščeno tudi geografsko, saj dogajanje sega od Mehike ... Sergio Pitol, prejemnik Cervantesove nagrade, najpomembnejše v španskem govornem področju, v svojem osrednjem delu, knjigi Umetnost fuge, orkestrira kontrapunkte svojega življenja, čarobne melodije, ki pridrejo do nas, bralcev, pa so melodije knjig, tako usodnih in zaznamujočih, kot je ljubezen. To je čudna knjiga. Avtobiografija in labirint, esej o knjigah in mreža spominov, potopis in glasbena kompozicija, vračanje, ki je na sledi iznajdbe kraja, kamor smo nekoč nevede odpotovali in ki obstaja šele v trenutku, ko ga ponovno, morda tokrat dokončno, zgrešimo. Baročna glasba zajema obdobje in zvrst evropske klasične glasbe v času baroka, približno med letoma 1600 in 1750..

POVEZANE KNJIGE