Semenj

Semenj - Daniel Poliquin | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Daniel Poliquin
DIMENZIJA
8,23 MB
IME DATOTEKE
Semenj.pdf
ISBN
3831746847255

OPIS

Daniel Poliquin je eden od najbolj cenjenih francosko pisočih kanadskih avtorjev. Pričujoči roman, ki je bil leta 2007 nominiran za Gillerjevo nagrado, je prvi prevod kakega njegovega dela v slovenščino.Zgodba se večinoma dogaja v Ottawi v prvi polovici dvajsetega stoletja. Njen pripovedovalec in glavni junak Lusignan se po prvi svetovni vojni vrne domov. Otroštvo je preživel ob versko blazni materi, kasneje pa je delal kot novinar in pisatelj zgodovinskih romanov. Lusignan je človek, ki od življenja vzame, kar mu prinese na pot, nikoli pa sam dejavno ne posega vanj. Vojna ga zaznamuje predvsem zaradi intimnega srečanja z oficirjem Essiambrijem d’Argenteuilom. Z Essambrijem so na neki način povezane tudi ostale osebe v zgodbi : Amalie, njegova lažna zaročenka, Concorde, lastnica bordela in Lusignanova ljubica ter Gary, kolega iz vojne. Odlično branje.

Vélika poljska pesnica, ovenčana z najpomembnejšo nagrado za literaturo, je med slovenskim bralstvom malodane neznana. Bila je izjemno izobražena - življenje je opazovala skozi ... SEMenj .

Moj izbor Moj izbor Ocena: 4.5 /5 (1147) Glej preko 6500 ur vsebin ... Otroci so navdušeni, učitelja Keesa pa skrbi, kdaj bodo pripravili program za semenj. Njegove skrbi prežene babica, ki je prava zakladnica idej.

POVEZANE KNJIGE