Razodetja

Razodetja - Dušan Jovanović | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Jovanović
DIMENZIJA
11,2 MB
IME DATOTEKE
Razodetja.pdf
ISBN
5032436333125

OPIS

3 Nobenega prekletstva ne bo več. V njem bo prestol Boga in Jagnjeta, ki mu bodo služili njegovi služabniki. Resnično, Jovanovićeva Razodetja so poseben izziv za uprizoritev, spekter njenih možnosti jo razširi in nadgradi.Teatralnost teksta se kaže kot načrt, ki je bil premierno, v Pipanovi režiji, dobro izpeljan, poln dramaturške odprtosti z odličnimi humornimi vložki in igro, ki pa je večji del, pričakovanjem navkljub, ostajala na odru in brez živega stika z avditorijem pred sabo. Nebeška razodetja so sad Brigitine mistične izkušnje in eden izmed biserov evropske srednjeveške književnosti.

stoletja v Angliji in so prvo ohranjeno delo v srednji angleščini, ki ga je napisala ženska. O življenju Julijane iz Norwicha ne vemo veliko.

POVEZANE KNJIGE