Potovanje na začetek poti

Potovanje na začetek poti - Vanja Pegan | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vanja Pegan
DIMENZIJA
7,19 MB
IME DATOTEKE
Potovanje na začetek poti.pdf
ISBN
6721990375590

OPIS

Nikjer doma. Táko je občutje protagonista na začetku pričujočega romana, mladega moškega v tistem prelomnem času, ko se je potrebno zbotati s svojim življenjem in si postaviti smernice za naprej, v točki, v kateri stvari, ki jih nisi naredil, začnejo zahtevati svoje, mladost in nomadstvo pa pričneta izgubljati čar. Roman, klasična tretjeosebna pripoved, je predvsem bralni užitek, saj ne manjka niti napete zgodbe niti izrisov vzdušja niti izdelanih opisov istrske pokrajine. Fragmentirana fabula je v celoto zložena tako natančno, da se bralec, tudi če prestopi iz protagonistovega otroškega spomina v sanje ženske, ki jo ljubi, niti za hip ne izgubi. Informacije so razporejene subtilno, branje je podobno drsenju po mirni gladini, pod katero pa brbotajo silne gmote skritega. Osišče junakovega »iskanja samega sebe« je otok. Otok, ki je bil nekoč njegov dom, otok, ki ga je določil kot osebo, otok, ki ga je zapustil in na katerem je pustil toliko nedotaknjenih bolečin, da je njegov strah, kako se bo z njimi soočil, upravičen. Soočiti pa se mora, in to ne povsem po lastni izbiri, ampak tudi pod prisilo gmot, ki se pretakajo pod gladino. Pot se odpira sama. Izbira lahko le, ali bo nanjo stopil. Otok je temeljni simbol, z njim so izražena protagonistova občutja: otok zlovešč, otok v megli, neviden, a slutljiv, otok blizu, otok daleč. Otok, ki si ga zapustil, da se vrneš.

Kot naslednji cilj na načrtovani poti lahko na primer dodate bencinsko črpalko. NAMIG: Če želite ustvariti zapletene načrtovane poti z več cilji ali načrtovanimi postanki, lahko potovanje načrtujete, uredite in shranite z načrtovalnikom potovanja ( Načrtovanje potovanja ) . Klic na 1987, prijazni dispečer na drugi strani in čez dobrih pet minut je sledil še klic voznika avtovleke AMZS gospoda.

Vsakdo, ki pride v Nepal, mora iti proti Everestu ali pod Anapurne. Za kolesarjenje je idealen teren pod Anapurnami, od Muktinatha, do Benija .

POVEZANE KNJIGE