Smreka bukev lipa križ

Smreka bukev lipa križ - Borut Golob | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Borut Golob
DIMENZIJA
5,27 MB
IME DATOTEKE
Smreka bukev lipa križ.pdf
ISBN
5509455156587

OPIS

Teden dni je dovolj časa.Daljše opisovanje slovenske patološkosti je prenevarno.Domačijska povest z motorno žago zagotovo ne nadaljuje tradicije slovenskega samomorilskega pripovedništva.SMREKA BUKEV LIPA KRIŽ je groteska, v kateri se avtor izdatno zajebava, vendar to počne smrtno resno.Krištof poskuša v enem tednu z motorno žago urediti svet. Dr. Trobevšek bi rad nadomestil pomanjkanje življenjskih vtisov. Lidija pragmatično ureja svoje enostavne in prijetne potrebe. Duhovi v krošnjah dreves ostajajo neobčutljivi za posvetne zdrahe.Liki, ki se v povesti sprehodijo od ponedeljka do nedelje, doživijo vse ali nič, občudujejo lepoto, zaničujejo pregrešnost in ne vedo natančno, kaj je lepo in kaj pregrešno.Domačim živalim in divjim zverem je medtem vse jasno.Vsem, ki se zavedate, kje živimo, ali pa bi si to želeli: tu je strupena komedija – podalpska komedija s slogom.In prvenec, kakršnega smo čakali.

Golobu je ponovno uspelo, da se je z romanom uvrstil med deseterico, ki se poteguje za kresnika, predvsem pa je napisal ... Novo knjigo je napisal tudi Borut Golob, in ker sem totalen fen knjige Smreka bukev lipa križ moram prebrati tudi to. Na vrsto bo končno prišel tudi Cankarjev album Cankarjeve založbe.

strani: 155. Zbirka: Bralec Žanr: humoristični roman, domačijski roman Narodnost: slovenska književnost Črna komedija slovenceljstva Teden dni je dovolj časa.

POVEZANE KNJIGE