Škatla brez kože, lebdeča

Škatla brez kože, lebdeča - Eva Petrič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eva Petrič
DIMENZIJA
6,86 MB
IME DATOTEKE
Škatla brez kože, lebdeča.pdf
ISBN
4176488090627

OPIS

Tretje leposlovno delo (po pesniški zbirki je v tem letu izdala še roman Vsi so jedli suši) vsestranske ustvarjalke – tudi avtorice fotografije na naslovnici – določata preprosta in razmeroma predvidljiva zgodba in razgibana pripovedna struktura. Že v uvodu nas tako Petričeva seznani s kasto petih pripovedovalcev, od katerih ima vsak svojo pisavo in svoj specifičen horizont, čeprav se slednji redko prepletajo. Skozi seštevek pripovedovalcev sledimo zgodbi novinarke in fotografinje Laure, ki zboli za levkemijo in v iskanju polbrata, ki bi ji daroval kostni mozeg, odpotuje v Argentino. Izrazito čustveno nabita in pogosto nerealistična zgodba spominja na televizijsko romanco, tu in tam pa jo popestrita navezava na aktualno mednarodno politično dogajanje in izviren psihološki oris glavne junakinje.

Antologija kratke proze Gre v bistvu za kožo iz moje knjige Škatla brez kože, lebdeča, ki jo je lani v španskem prevodu izdala založba Ediciones B. Z njo sem hotela opozoriti, da nimamo le hematomov na koži, marveč emocionalne hematome v družbi velikih pritiskov.

PE Založba AJDA, Lendavska ul. 37, 9000 Murska Sobota Jasna Branka Staman: Ajda in Sam 1 AP 2.700,00 IBO Gomboc k.d.

POVEZANE KNJIGE