Problemi

Problemi - Emil Filipčič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Emil Filipčič
DIMENZIJA
3,56 MB
IME DATOTEKE
Problemi.pdf
ISBN
1241629008925

OPIS

Problemi predstavljajo avtorjev obračun z lastno umetniško in življenjsko izkušnjo, segajo nazaj do sedemdesetih let ter vrenja takrat mlade ustvarjalne generacije in se iztekajo v današnjem, na videz povsem drugačnem času. Filipčič po eni strani raziskuje samo naravo umetniškega ustvarjanja, po drugi strani pa se vseskozi sprašuje o njeni vpetosti v socialni kontekst. Tako se srečamo z literarno in gledališko sceno, pa tudi z znamenitim Radiem Ga-Ga, katerega soustanovitelj je bil prav Filipčič. Vzporedno smo priče ljubezenskim zgodbam, posebno draž pa predstavlja tudi pripovedovalčev odnos z materjo – na videz tipska, dejansko pa tabuizirana tema slovenske literature. Filipčičev slog je tokrat izjemno izčiščen, po eni strani duhovit in značilno iskriv, po drugi pa refleksiven in skorajda elegičen.

P proti NP; Hodgeova domneva; Riemannova domneva; Yang-Millsov obstoj in primankljaj mase; obstoj in gladkost Navier-Stokesove enačbe Se si verificano problemi di sincronizzazione del tuo telefono con l'Account Google, potrebbero essere visualizzati il messaggio "La sincronizzazione presenta dei problemi. Riprenderà a breve." o un'icona che indica un problema di sincronizzazione .

Problemi është një pengese, vështirësi mendore e cila e bën te pamundshme zgjidhjen dhe arritjen e synimit. Problemi ka te beje me një gjendje, kusht, rrethane ose çështje qe është ende e pazgjidhur dhe shumëhere i ... Regia di MARCO SALOM - Casa di produzione ANGELFILM Music video by Chiara Civello performing Problemi.

POVEZANE KNJIGE