Mistična podoba

Mistična podoba - Iva Jevtić | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Iva Jevtić
DIMENZIJA
11,78 MB
IME DATOTEKE
Mistična podoba.pdf
ISBN
1578492226632

OPIS

Trde platnice in mehki listi nosijo besneče bridkosti vsakdanjega življenja. Nobene odmaknjenosti besnenja ali rdečkastega žarenja sij ne prinese osuple begavosti in radoživosti. Mistična podoba / Iva Jevtić Miselna podoba v delu Julijane iz Norwicha: Iva Jevtić pa v svoji knjigi Mistična podoba: Miselna podoba v delu Julijane iz Norwicha preučuje delo te srednjeveške angleške avtorice z naslovom Razodetja Božje ljubezni.

Humberto Ortega Villaseñor (MX) je mehiški slikar, raziskovalec in profesor ne Univerzi v Guadalajari. »Mistična izkušnja namreč ne pozna nikakršne graciozne umerjenosti, temveč hoče, nasprotno, v krčeviti ekstazi prodreti ven onkraj vsega.« (Širca, 2013: 293-294) Širca prav tako opozarja, da v Margueritinem Ogledalu ne smemo videti zgolj transpozicije iz posvetnega v sakralno, saj je njena mistika, tako kot vsaka prava mistika ... MORSKA PODOBA. Srebrni in bakreni vozovi-jekleni in srebrni premci-bijejo peno,-dvigujejo korenine robid.

POVEZANE KNJIGE