Javno duševno zdravje

Javno duševno zdravje - Andrej Marušič, Sanja Temnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Marušič, Sanja Temnik
DIMENZIJA
6,85 MB
IME DATOTEKE
Javno duševno zdravje.pdf
ISBN
9435218150856

OPIS

S to knjigo dobiva Slovenija izjemen tekst o razsežjih duševnega zdravja in duševnih motenj, tekst, ki je zgleden primer strokovne odličnosti. Le strokovnjak največjih kapacitet, največje znanstvene erudicije in neverjetne organizacijske angažiranosti ga je sposoben napisati. To pa je veliko prezgodaj preminuli Andrej Marušič (1965−2008) nedvomno bil. Ta jedrnata knjiga ingeniozno združuje poglobljenost, preglednost in razumljivost. Iz nje so jasno razvidne smernice in temelji, ki pomenijo zasnovo javnega duševnega zdravja na ravni, ki jo lahko zavidajo države z najbolj razvitim zdravstvom. Delo, ki ga je zastavil izr. prof. dr. Andrej Marušič s sodelavci, je za nekaj stopenj dvignilo kakovost koncepta javnega duševnega zdravja in to predvsem zato, ker izhaja tudi iz vrhunskega poznavanja človekove osebnosti in medosebnih razlik. Mislim, da je bil Hans Eysenck (1916-1997), eden največjih poznavalcev človekove osebnosti vseh časov, ponosen na delo svojega nekdanjega doktoranda (če se ne motim, je bil Andrej Marušič celo njegov zadnji doktorand na University College London).Iz predgovora prof. Janeka Museka

EPA 2572-VII Ministrstvo za zdravje Direktorat za javno zdravje Štefanova ulica 5 1000 Ljubljana Javno zdravje: 5: 4: Kakovost in varnost v zdravstvu: 5: Skupaj: 30: 2. semester: 5: Zdravstvena zakonodaja s poudarkom na pravicah pacientov: 5: 6: Preventivne metode v zdravstvu: 10: 7: Duševno zdravje: 10: 8: Zdravstvena demografija: 5: Skupaj: 30 Tagi: Javno duševno zdravje.

Kako v Sloveniji do sodobne skupnostne oskrbe? (Od zakonodaje do nacionalnega programa na področju duševnega zdravja) Vsebina je omogočena zgolj VIP uporabnikom. V kolikor želite imeti vpogled v celotno vsebino spletnega mesta se morate predhodno prijaviti oz.

POVEZANE KNJIGE