Polnočna zajeda

Polnočna zajeda - Žiga X. Gombač | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Žiga X. Gombač
DIMENZIJA
6,66 MB
IME DATOTEKE
Polnočna zajeda.pdf
ISBN
1550884496666

OPIS

Enajstletni Lin, fant iz Brezove soseske se vrača v novi zgodbi, ki jo lahko razumemo kot nadaljevanje lani izdanega romana Jastrebov let.Lina tokrat srečamo tik pred jesenskimi počitnicami, oziroma sredi spora z vrstniki iz šole. Slednji dvomijo v njegovo poletno zgodbo in glavnega junaka postavijo pred zahtevno preizkušnjo. V sporu Linu ob strani stojijo prijatelji Kompanjoni, ki tudi v Polnočni zajedi tvorijo nerazdružljivo ekipo prijateljev. Čeprav skupaj načrtujejo nepozabne jesenske počitnice in čeprav Lina čaka preizkus, kjer mora dokazati svoj pogum, vmes spet enkrat posežejo starši. Slednji Lina seznanijo z odhodom v nekoč znamenito piratsko utrdbo po imenu Pernat. Spet enkrat se mora Lin ločiti od svojih prijateljev, s katerimi ugotovijo da je Pernat sila zanimiv kraj. Mestece, ki leži na koncu fjordu podobnega zaliva,premore zanimiv muzej, skrivne uličice in nepozabno prireditev imenovano Albertova rabuka. Poleg tega je nekje okoli mestnega obzidjaše vedno skrit zaklad in čisto prava gusarska ladja znamenitega pernatskega gusarja Pregnanega Alberta. Linovi tokrat na počitnice ne odpotujejo sami, temveč v družbi mamine prijateljice Maruše in njene hčerke Tijane, Linove vrstnice. Slednja se kljub začetnemu nezaupanju izkaže za odlično prijateljico ki Linu pomaga pri vse prej kot lahkem iskanju zaklada varovanega z nikoli razvozlano Albertcedo. Seveda mladca nista edina, ki v Pernatu iščeta zaklad. V bitki s časom jima za ovratnik dihajo nevarni lovci na zaklade, ki so za odkritje Albertovega zaklada pripravljeni storiti vse. Bo Linu tudi tokrat uspelo ubraniti skrivnost, zgodbo in značaj nekega mesteca?

Tadej Golob: Zlati zob 4. Branka Jurca: Uhač in njegova druščina 5. Polnočna zajeda (2009) - mladinska eko kriminalka za bralce od osmega leta dalje/knjižna zbirka Kompanjoni; Skrivnost stoletnega vetra (2011) - mladinska eko kriminalka za bralce od osmega leta dalje/knjižna zbirka Kompanjoni; Živa in praBled (2012) - stripovska knjiga v barvah, za bralce od desetega leta dalje/zbirka Živa iz muzeja; Žiga X.

Tokrat se zaplete v obračun s koristolovci, ki v neokrnjeni gorski dolini sredi slovenskih gora iščejo ... V kratkem tako lahko pričakujete izid nove knjige z naslovom Polnočna zajeda. Gre za moderno piratsko zgodbo, kjer pogum, prijateljstvo in poštenost spet enkrat izprašijo rit pohlepu, zlobi in hinavščini.

POVEZANE KNJIGE