Slovenija

Slovenija - Janez Bogataj | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Bogataj
DIMENZIJA
8,12 MB
IME DATOTEKE
Slovenija.pdf
ISBN
8018871193686

OPIS

Kulturno dediščino predstavljajo pričevanja in načini človekovega gospodarskega prizadevanja, družbenih odnosov in duhovne ustvarjalnosti. S kulturno dediščino lahko najbolj otipljivo predstavimo temeljno značilnost Slovenije, ki je v njeni kulturni in siceršnji različnosti. Vsaka generacija se odloča, kaj bo izbrala za svojo kulturno dediščino.Kulturno dediščina torej niso le spogledi z različnimi preteklostmi različnih skupin ampak preverjeni modeli, ki omogočajo tudi ustvarjanje inovativnih rešitev v sodobnosti. V knjigi je s sliko in besedo predstavljenih 105 področij kulturne dediščine, od človekovega naravnega okolja in bivališč, do družbenih obredij in ustvarjanj na različnih umetnostnih področjih. o avtorju Dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je avtor in soavtor čez 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

Na JYSK.si si lahko ogledate bogato ponudbo ležišč, pohištva in vrtnega pohištva. Decathlon Ljubljana d.o.o. Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana Matična št.: 6886825000 Najlepši so dnevi, ko sreča ugane vaš naslov.

Nakupuj prek spleta ali v trgovini IKEA Ljubljana. Dobrodošli pri podjetju TNT Express. Ponujamo storitve pošiljanja od vrat do vrat v več kot 200 držav - povezujemo ljudi in podjetja po vsem svetu. 30 let - Slovenija država Ponosni na Slovenijo izpostavljamo prelomne dogodke, ki so omogočili izvedbo prvih demokratičnih volitev in osamosvojitev Slovenije.

POVEZANE KNJIGE