Ladijske novice

Ladijske novice - Annie Proulx | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Annie Proulx
DIMENZIJA
5,93 MB
IME DATOTEKE
Ladijske novice.pdf
ISBN
5914289789872

OPIS

Prvi slovenski prevod pisateljice Annie Proulx, tudi avtorice kratke zgodbe, po kateri je bil posnet film Gora Brokeback, prinaša s Pulitzerjem ovenčan roman izpred petnajstih let, ki je bil na prelomu tisočletja že ekraniziran s Kevinom Spaceyjem v glavni vlogi. Quoyle je 36-letni tip, ki mu gre v življenju vse narobe. Ima brezvezno službo tretjerazrednega novinarja, žena mu ves čas natika rogove, on pa je ne more nehati ljubiti in tako sprejme nase tudi to, da ves čas skrbi za njuni hčerki. Ko žena dobi, kar je zaslužila, Quoylu s strtim srcem ne preostane drugega, kot da se s hčerkama preseli na mrzli ameriško-kanadski sever, na Novo Funlandijo in tam v hiši njegovih prednikov in v neprijaznem okolju začne znova. Ko gradi svoje novo življenje in pri lokalnem tedniku piše rubriko z naslovom Ladijske novice, se sooča z lokalnimi posebneži, s svojimi notranjimi demoni, da bi na koncu morda le doumel, da je ljubezen možno užiti tudi brez objokovanja in žalosti. Plastičen prikaz sodobne ameriške družine in v detajle izrisan portret življenja na Novi Funlandiji in ustrezno začinjen s črnim humorjem, je roman Ladijske novice, eden tistih presežkov ameriške literature, ki bo všeč širokemu spektru bralstva, od tistih zahtevnejših, do tistih, ki jim je bolj pri srcu lažje branje. 

Ko misli, zamuja. Malce je trd, malce nezbujen, malce zatrt, malce potrt in malce zaudarja samemu sebi. Največje ladijske nesreče zadnjih 100 let Začelo se je sojenje vpletenim v nesrečo korejskega trajekta Sewol, Li Džon Seoku, kapitanu plovila, in štirinajstim članom ekipe.

Malce je trd, malce nezbujen, malce zatrt, malce potrt in malce zaudarja samemu sebi. Največje ladijske nesreče zadnjih 100 let Začelo se je sojenje vpletenim v nesrečo korejskega trajekta Sewol, Li Džon Seoku, kapitanu plovila, in štirinajstim članom ekipe. Zaradi njihove nesposobnosti, pa tudi zaradi strahopetnosti in, ne gre pozabiti, pijanosti, so umrli 304 potniki (in še dva reševalca) od skupaj 476, ki so 16 ... Zakaj se registrirati? Registrirani uporabniki lahko ustvare svojo skupino tv kanalov, uporabljajp opomnik, sodelojejo v nagradnih igrah in forumih, ocenjujo filme, nanizanke in oddaje, pošiljajo zasebnih sporočil itd .. Zaposli se pri lokalnem tedniku, kjer piše rubriko z naslovom Ladijske novice, se vedno bolj povezuje z vaško skupnostjo in si počasi ponovno sestavlja svoje uničeno življenje.

POVEZANE KNJIGE