Eutropija

Eutropija - Elena Pečarič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Elena Pečarič
DIMENZIJA
10,30 MB
IME DATOTEKE
Eutropija.pdf
ISBN
2056656806411

OPIS

Knjigo podčrtava zvestoba prepričanju, da je potrebno razmišljati s svojo glavo. Avtorica je pod zgovornim naslovom zbrala svoja kritična razmišljanja, ki so jih v dobrem letu dni (svoje zapise je postavila med januar 2008 in marec 2009) vzpodbudili podpisi in ratifikacije pogodb, medijska sprenevedanja in uradniške pasti, jih razjezile politične špekulacije in strankarski programi brez vsebine, jih k vztrajnosti zavezalo vprašanje demokratičnosti delovanja evropskih institucij in spoštovanja človekovih pravic. Sleherni zapis ostaja zvest dejstvu, da Elena Pečarič ne zna slepomišiti in si tega tudi ne želi. Raje zaupa odprtim očem in moči svojega glasu, ki v pravem trenutku opozori na nekaj, pred čimer skuša vse preveč ljudi skloniti glavo. Govori o poteh, ki so zatavale mimo svetilnikov spoštovanja in solidarnosti, in o načinih, kako ponovno najti pravo smer. Na konce povedi postavlja vprašaje: Kako to, da vse bolj neposredna povezava »politike za življenje« grozi ustvarjanju politike smrti? In neizprosne klicaje: Vzemimo demokracijo v svoje roke!

Udala se za Virija Nepocijana, konzula za 336. godinu, te mu rodila sina po imenu Nepocijan.U junu 350.

Vzemimo demokracijo v svoje roke! Spoštovani, v veliko veselje mi je seznaniti vas o izzidu moje prve knjige z naslovom EUtropija. Vzemimo demokracijo v svoje roke! Nekaj za pokušino: »Za razumevanje revščine, strukturnega nasilja in vseh vrst diskriminacije je treba poznati politično ekonomijo bogastva, kje, kako in zakaj se oblast in moč koncentrirata, ne nazadnje tudi skozi pravnoformalne okvire, kot je Lizbonska ... Opis izdelka.

POVEZANE KNJIGE