Z vrha jezika

Z vrha jezika - Rumen Leonidov | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rumen Leonidov
DIMENZIJA
7,43 MB
IME DATOTEKE
Z vrha jezika.pdf
ISBN
9518299859687

OPIS

Osnovna tema – pričakovanje, pogledi na svet in ljudi s kaotičnimi obrazi – spremlja kot vodilna melodija večino umetniških del Rumena Leonidova. S spretnostjo izbrati nekaj teh obrazov, slediti jim na skoraj beckettovski način, dokler ne zbledijo pred opazovalčevimi očmi, prodreti v njihovo notranjost in jo slikati – skoraj tako, kot da bi ven potegnil duha, zaprtega v steklenici, z mislijo namesto z odpiračem, in jo takoj nato zaprl z istim zamaškom. Lirični jaz Rumena Leonidova prebiva na ulici, v tisti urbanistični sivini, ki odseva v brezbarvnosti umetniških likov in v tej luči doseže občutek za grob, do cinizma segajoč bohemski modernizem, ki skriva bolečino sobivanja na način besednega ekshibicionizma –naturalizem postane sredstvo samoobrambe.

Pojavi se tudi ob strani jezika kot neki rozi krogci. Praktično stilistiko doživljamo kot teoretično vedo neleposlovnih besedil, dodane pa so ji praktičnostilistične presoje (prvotno pisane za Naše razglede ). Drugi del knjige prinaša razprave zlasti o socialnih zvrsteh (knjižni zborni in pogovorni jezik, narečja, poleg tega pa še prvotni govorni dogodek in poročani govor (premi, odvisni, polpremi). Multilateralni pogovori na vrhu EU.

Prikaži informacije o zdravju in varnosti. Nastanitev Razgledi z Vrha se nahaja v naselju Lukovica pri Domžalah in ponuja nastanitvene enote, bar, vrt, teraso ter pogled na vrt. Uzroci trnjenja jezika.

POVEZANE KNJIGE