Vrtnice

Vrtnice - Matjaž Mastnak | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matjaž Mastnak
DIMENZIJA
8,85 MB
IME DATOTEKE
Vrtnice.pdf
ISBN
7232551142489

OPIS

Lepi cvetovi in skriti trni sta glavni značilnosti teh skrivnostnih, razburljivih in prelepih rastlin, ki že od nekdaj simbolizirajo ljubezen, prestiž in razkošje. Matjaž Mastnak, izkušen vrtnar in poznavalec cvetja, nas v svoji knjigi popelje skozi popoln pregled vrtnic. Vrst vrtnic je na stotine in vsaka ima svoje ime in zgodovino. V začetku knjige nas avtor pouči o raznolikosti sodobnih vrtnic, predstavi njihovo zgodovino in njihove najslavnejše vzgojitelje. V nadaljevanju pa nam predstavi gojenje teh rastlin od izbire prostora in nakupovanja sort, preko gnojenja in nege, do skrbi za njihovo zdravje in obrezovanja. Pouči nas kako izbrati kakovostne sorte in katere druge rastline so najboljša družba naši cvetočim lepoticam. Na koncu knjige pa lahko najdemo še slovarček pojmov in kazalo sort. Spoznajte umetnost gojenja najslavnejših cvetočih rastlin.

Čajevke so velikocvetne vrtnice z pokončnim grmom. Cvetove uporabljamo kot rezano cvetje, saj je to vrtnica, ki oblikuje najbolj pravilne lepo oblikovane cvetove, ki so pogosto dehteči.

Primerna je za vse tipe kože, še posebej koristna pa je za suho, zrelo, vneto in občutljivo kožo. Eterično olje vrtnice je 3% mešanica naravnega eteričnega olja damaščanske vrtnice v jojobinem olju. Spoštovani člani DLVS, uskladili smo vse dogodke in upamo, da bomo razcvet vrtnic kar najbolj izkoristili in užili.

POVEZANE KNJIGE