Pasjeglavec

Pasjeglavec - Morten Ramsland | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Morten Ramsland
Pasjeglavec.pdf

Roman Pasjeglavec je groteskna, šaljiva, resna in humorna pripoved o »divji« družini Eriksson.Zgodbo o treh generacijah začenja ded Askild, ki z navdihom kubista, s steklenico alkohola v roki in z dvomljivim slovesom vojnega junaka pluje skozi življenje; ob strani mu v dobrem in slabem stoji babica Bjork, za njima pa ostali člani družine. Za Erikssone je življenje šokantno in otroštvo brutalno: oče proda sinovo zbirko kovancev, da bi si kupil pijačo; mati skriva pisma nekega dekleta pred svojim sinom; brat skrivaj snema sestro, ki se v svoji sobi mečka s fantom, in razkazuje posnetke naokoli … Kljub nenavadnim in čudaškim dogodkom pa so Erikssoni topla, z življenjsko energijo povezana skupnost.

V znanem italijanskem razstavišču Villa Manin v Passarianu v bližini Vidma so odprli razstavo Magija umetnosti, ki v pregledu del slovenskih slikarjev, kiparjev in fotografov podčrtuje kakovost slovenske sodobne umetnosti zadnjih 45 let. Aleksej Ivanov: Pasjeglavec. Ruski kritiki so dejali, da je Pasjeglavec nekakšna ruska različica Stephena Kinga, ki praznuje 70-letnico.