Galicijske zgodbe

Galicijske zgodbe - Andrzej Stasiuk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrzej Stasiuk
DIMENZIJA
12,54 MB
IME DATOTEKE
Galicijske zgodbe.pdf
ISBN
1675170864675

OPIS

Galicijske zgodbe pripovedujejo o preprostih ljudeh in njihovem življenju na poljskem podeželju v času velikih sprememb, ko se razsulo prejšnjega sistema preveša v lažni blišč novega, komaj napovedujočega se in le zlagoma prodirajočega v oddaljeno, zaspano provinco. Velike kmetijske delovne zadruge in kombinati, ki so dajali kruh Stasiukovim junakom, napol kmečkim proletarcem, so propadle, v vaške zaselke vstopa kapitalizem, začenja se trgovanje, takšno in drugačno kšeftanje, boj za preživetje v novih razmerah.

Avstrijsko-nemške čete so presenetile italijanske in ... Privzete barve Črn tekst na beli podlagi Bel tekst na črni podlagi Rumen tekst na modri podlagi Črn tekst na bež podlagi Zelen tekst na črni podlagi Zgodbe iz 1. svetovne vojne, ki so jih pripovedovali naši dedi, so bile dolgo potisnjene ob rob pozabe.

Ob 100. obletnici začetka vojne jih znova postavljamo v ospredje, tudi z dokumentarno serijo.

POVEZANE KNJIGE