Celo življenje

Celo življenje - Boris Pilnjak | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Pilnjak
DIMENZIJA
7,47 MB
IME DATOTEKE
Celo življenje.pdf
ISBN
7054691385084

OPIS

“Ladijska okenca so zlovešče zrla, zverina s tremi očmi se je premikala v lomu sončnih žarkov. Ladijska rebra so bila zasuta s kamni. – To je on, Črni princ, človeška legenda o zlatu! – Riba je priplavala iz mrtvega ladijskega okenca. Moje srce je zalila kri, ušesa so mi skoraj počila: pozabil sem spustiti nadihan zrak. Odprl sem ventil: noge, srce in glava so se v nemoči povesili. – To je on, Črni princ, legenda in strašen propad, morsko dno in smrt! – Zgoraj so spraševali, signalizirali, ali je vse v redu. Obžaloval sem, da nimam signala za \\'neverjetno!\\'.”Ruskemu pisatelju Borisu Pilnjaku (1894), ki ga slovenski bralci morebiti poznajo po romanu Golo leto, usoda ni bila naklonjena – leta 1938 je bil zaradi nasprotovanja komunistični partiji obtožen protivladnega terorizma in vohunstva za Japonsko ter usmrčen. V Celem življenju se nam predstavlja s šestnajstimi kratkimi povestmi, iz katerih pogosto vejeta melanholija in tesnobnost, ki sta globoko zasidrani v njegovih junakih. Ti si pogosto zastavljajo vprašanja tako o smislu življenja kot o smrti, ki skoraj vedno ždi nekje na robu njihove zavesti. V Pilnjakovih povestih ni poudarka na akciji, temveč predvsem na človekovih občutjih in vzdušju, ki ga (mestoma v zelo skopem slogu) po-ustvarja z izjemno preciznimi opisi, v osrčju katerih se pogosto znajde narava v vseh letnih časih in odtenkih. Pisatelj je imel svoje kratkoprozno snovanje povsem upravičeno za svoj lirični vrhunec.

Ne rdeče, ne rumene, ne oranžne …vse moje najljubše barve jeseni! Že celo življenje NAPAČNO držiš HAMBURGER! WOW | 22. 1.

Vir: STA. V hitro spreminjajočem se in vedno bolj nepredvidljivem svetu postajajo učenje, odprtost do novih spretnosti in znanj bolj pomembni kot kadarkoli, pravijo na ministrstvu za izobraževanje..

POVEZANE KNJIGE