Smrt pod knjigami

Smrt pod knjigami - Jill Paton Walsh | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jill Paton Walsh
DIMENZIJA
5,48 MB
IME DATOTEKE
Smrt pod knjigami.pdf
ISBN
9365264728388

OPIS

V skrbno zaklenjeni knjižnici uglednega kolidža v Cambridgeu je velika zbirka neprecenljivo dragih knjig iz 17. stoletja, na tleh pa – okrvavljen mrtev študent. Seveda je to tragična smrt, ker je študentu spodrsnilo in je z glavo udaril ob rob mize –toda zlobneži namigujejo, da ta študent knjig ni bral, ampak jih kradel in prodajal. Njegovo smrt odgovorni razlagajo kot nesrečo, samo bolniški sestri Imogen Quy je vse skupaj zelo sumljivo. Za njena opozorila se nihče ne zmeni, dokler v vodnjaku kolidža ne najdejo mrtve študentke…Jill Paton Walsh se je rodila leta 1937 v Londonu, zdaj že vrsto let živi v Cambridgeu. Prejela je več nagrad za romane, namenjene tako odraslim kot otrokom. Napisala je 6 romanov za odrasle, 12 romanov za otroke in mladino ter 4 detektivske romane, v katerih je glavna oseba bolniška sestra Imogen Quy, pronicljiva in odločna različica gospodične Marple, tako dobro znane iz romanov Agathe Christie. Jill Paton Walsh je nosilka visokega naziva britanskega viteškega reda CBE.

členov angleške cerkve je naveden med knjigami, ki se ... Moj odnos s knjigami nikoli ni bil ravno enostaven. Prvo, česar se spomnim, je, da sem jih resno sovražila.

Izbirajte med slovenskimi in angleškimi knjigami. Miha Kovač je pozitivne razloge branja zbral v knjigi Berem, da se poberem. Foto: Mladinska knjiga/Saša Kovačič Na podkastu Številke tokrat pred kulturnim praznikom gostimo Miho Kovača, ki se s knjigo profesionalno ukvarja v številnih vlogah (profesor, pisatelj, raziskovalec in bralec).Pred meseci je napisal knjigo Berem, da se poberem, v kateri je utemeljil deset razlogov za branje v ... V prekmurščino je prevedel vse štiri evangelije, ki so izšli leta 1804 v Sombotelu pod naslovom Szvéti Evangyeliomi.

POVEZANE KNJIGE