Gledališko listje

Gledališko listje - Matej Bogataj | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matej Bogataj
DIMENZIJA
5,30 MB
IME DATOTEKE
Gledališko listje.pdf
ISBN
5957567100970

OPIS

Literarni in gledališki kritik se ukvarja predvsem z gledališčem, svoje razprave in recenzije pa objavlja v literarnih revijah. Pogosti so tudi njegovi prispevki v gledaliških listih in prav teh prispevkov je v pričujočem delu zbranih največ, na kar namiguje že besedna igra v naslovu. V delu so torej zbrane razprave, ki so pospremile uprizoritve nekaterih dramskih besedil, in nekaj avtorjevih razmišljanj, v katerih se med drugim dotakne današnjega stanja dramatike pri nas, ki je izrazito podrejeno prozi ter poeziji, in novejše slovenske dramatike ter njenih ustvarjalcev.

Izvod je v nemškem jeziku. Gledališke predstave OTROŠKI PARLAMENT Zabava in vzgoja v enem, gledališke predstave za vse priložnosti in vse starosti.Za vse gledališke predstave velja:Število učencev: do 200Prostor: dvorana, avla, telovadnica, večnamenski prostorStarost otrok: (glej * pri opisu predstave)Trajanje predstave: 45 minGLEDALIŠKA PREDSTAVA »JAZ, POKLIC IN Guarda le traduzioni di 'listje' in italiano. Guarda gli esempi di traduzione di listje nelle frasi, ascolta la pronuncia e impara la grammatica. Vabimo vas, da se udeležite večera s Prešernovim nagrajencem, književnikom in dramatikom Tonetom Partljičem.

Vaš elektronski naslov bomo uporabljali samo za pošiljanje novičk, največ 2x mesečno. Prejemali boste novice o aktualnih ugodnostih in novostih v spletni knjigarni Bukla ter občasne novice o prihajajočih knjižnih dogodkih, pri katerih sodeluje založba UMco. Matej Bogataj, Gledališko listje, Novi pristopi, Literatura, 2008, stran 94 Janez Strehovec, Sedemnajst pisateljev in računalnik, Sobotna priloga Večera, 25.

POVEZANE KNJIGE