Ekonomija seksa

Ekonomija seksa - B. M. Muci | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
B. M. Muci
DIMENZIJA
4,44 MB
IME DATOTEKE
Ekonomija seksa.pdf
ISBN
4872282738838

OPIS

 Knjiga je dosledno pisana skozi oči moškega, zato se ne ukvarja z vzajemnostjo. Je enostranska. Ne ukvarja se s podobnostjo mehanizmov in dogodkov med spoloma, ker pisec verjame, da jih ni.Na tej neenakosti namreč temelji njegovo razmišljanje o ekonomiji seksa. Na načelu nekakšne neenakosti med sposobnimi in manj sposobnimi, med revnimi in bogatimi, sloni tudi splošna ekonomija, zato je pisec poskušal prenesti ta vzorec tudi v igro med moškim in žensko ter poskušal poiskati njene pozitivne ekonomske učinke.Svojega pisanja se niti ne trudi uravnotežiti, zato je njegovo razmišljanje namenoma provokativno in enostransko, na trenutke zelo šovinistino ter kaže razmišljanje izven čustvenih okvirov in nam poznanih ter privzgojenih vzorcev. Moški instinkt in nagon poudarja kot slabost v ekonomskem smislu za moškega in hkrati kot prednost oziroma gonilo splošne ekonomije. O moškem nagonu piše enostransko, ker drugače ne more: pozna samo njega, zato iskreno piše o vsakodnevnih situacijah, ki so z njim povezane.Morda obstaja tak nagon tudi pri ženskah in morda obstajajo podobne situacije, kot so opisane tu, tudi za ženske. Morda obstaja vzajemnost pri dogodkih, problemih in konceptih, vendar bo lahko o ženskem nagonu z iskrenostjo pisala samo ženska. Bralka in bralec morata to dejstvo sprejeti in s to vednostjo knjigo tudi brati.Na življenje lahko gledamo iz različnih enakovrednih točk, ta knjiga je samo ena od njih. Strinjanje ali nestrinjanje z njo ni pomembno, pomemben je koncept, ki ga pisec vidi. Vaš je lahko podoben ali pa popolnoma drugačen.Pa napišite svojega! 

Je v nekem smislu opis in ovrednotenje te energije. Knjiga o ekonomiji seksa je pisana s tistega zornega kota, kjer se obstoj te energije in njenih pojavov lahko pokaže na najlažji in razumljiv način. Ekonomija seksa/Economics of sex Objavljeno: 21.

Pravzaprav vsi nakladajo o ponudbi in povpraševanju in to je tudi vse, o čemer so »ekonomisti« razmišljali. Ekonomija (denar) in seks (seks) sta dve stvari, okrog katerih se (menda) vrti svet. Pripadnice nežnejšega spola bodo to knjigo brale s stisnjenimi zobmi, saj je napisana precej šovinistično.

POVEZANE KNJIGE