Vpliv antike v arhitekturi

Vpliv antike v arhitekturi - Leon Debevec, Jože Marinko | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Leon Debevec, Jože Marinko
DIMENZIJA
9,61 MB
IME DATOTEKE
Vpliv antike v arhitekturi.pdf
ISBN
9163527489766

OPIS

Profesorja na ljubljanski fakulteti za arhitekturo dr. Jože Marinko in dr. Leon Debevec sta pripravila izčrpen in s slikami ter z risbami podprt pregled razvoja arhitekture, izhajajoče iz rešitev v antični dobi in naslanjajoče se nanje.Pred nami se tako vrstijo različne stavbarske prvine in arhitekturni slogi skozi čas, pri čemer se med zgledi ponujajo tudi dela naših arhitektov. Knjiga nima le strokovne vrednosti, ampak je zasnovana in izpeljana tako, da nagovarja tudi ljubiteljskega bralca. Na enem kraju je tako zbrano vedenje o najrazličnejših izpeljavah antične arhitekturne umetnosti. Besedo knjigi na pot je napisal akad. Alojz Rebula.

st. Naraščanje rafiniranosti dvornega življenja INTELEKTUALNA KLIMA dvornega življenja CHANSON DE GESTE - francoska južnjaška pesem Poveličevanje viteštva - VPLIV NA: INDIVIUALNE ČLOVEŠKE ODNOSE DRUGAČEN ODNOS MED ... Skupaj z avtorjevima predhodnima monografijama Antična arhitektura in Vpliv antike v arhitekturi sooblikuje nekakšen arhitekturni triptih o nikoli potešeni strasti arhitekturnega genija, da bi človeku v preobli­kovanju rigidne materije kazal na obzorja onkraj nje. Skupaj z avtorjevima predhodnima monografijama Antična arhitektura in Vpliv antike v arhitekturi sooblikuje nekakšen arhitekturni triptih o nikoli potešeni strasti arhitekturnega genija, da bi človeku v preobli­kovanju rigidne materije kazal na obzorja onkraj nje.

Primerjaj Dodaj izdelek za primerjavo Dodano. Več kot milijon slovenskih in tujih knjig ter najbogatejša izbira šolskih potrebščin v Sloveniji. Arhetipi sakralnega v arhitekturi : [predavanje v okviru podiplomskega likovno-teoretskega seminarja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana, 25.

POVEZANE KNJIGE