Utrdbe na Slovenskem

Utrdbe na Slovenskem - Aleksander Jankovič Potočnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Aleksander Jankovič Potočnik
Utrdbe na Slovenskem.pdf

Jadran Sterle. To je nekaj besed iz predgovora Jadrana Sterleta iz knjige Aleksandra Jankoviča Potočnika, v kateri je omenjeno tudi taborsko obzidje okrog cerkve Svete Konigunde nad Ihanom.

Idealne utrdbe zunaj slovenskega državnega ozemlja Ob omembi idealnega utrjenega mesta Palmanova, katerega obzidje in značilna zvezdasta oblika sta se ohranila do danes, nam Jankovič Potočnik pove, da so se do danes ohranile tudi nekatere druge idealne oziroma vzorčne utrdbe, vendar pa so vse zunaj današnjega ... RIMSKE CESTE NA SLOVENSKEM. Že stari Rimljani so v Sloveniji zgradili svoj približek slovenskega cestnega križa.