Egipt

Egipt Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
7,10 MB
IME DATOTEKE
Egipt.pdf
ISBN
9481346278693

OPIS

Najboljši vodnik po mnenju bralcev časopisov Guardian in Observer.Vodniki, ki vam pokažejo, kar vam drugi le povedo!Le malo dežel tega sveta se lahko meri z egiptovskim bogastvom - starodavnimi spomeniki in templji. Vodnik vas bo najprej popeljal po Kairu in njegovi okolici, kjer stojijo veličastne piramide, šele potem se boste spustili po dolini Nila in si ogledali njene starodavne templje; obiskali samostane in gradove Sinaja ter koralno obalo Rdečega morja; Nilovo delto in tamkajšnjo osmansko zapuščino; Severno obalo ter Zahodno puščavo , kjer so prelepe oaze in drugi puščavski zakladi.V vodniku boste našli še:- številne fotografije, ilustracije in zemljevidi- okusi Egipta: domači izdelki in značilne jedi- prerezi in načrti vseh glavnih znamenitosti- bogata izbira hotelov in restavracij- znamenitosti, plaže, tržnice in festivali v številnih egiptovskih mestih- sprehajalne poti, zanimive trase in tematski ogledi“Noben drug vodnik ne vzbudi take želje po popotovanju, kot jo tale”The IndependentV zbirki so že izšli tudi vodniki po Provansi, Dunaju, Londonu in Parizu. V letu 2009 pa bo izšel še vodnik poGrških otokih (april).

Čarobna dežela, kjer se sanje zrcalijo v resničnosti. Egipt je med turisti že vrsto let znan tako zaradi bogate zgodovine (saj velja za največji svetovni muzej na prostem), kjer si lahko ogledate denimo Kairo, templje v Luksorju, grobnice v Dolini kraljev in znamenite piramide pri Gizi, veliko sfingo itn. kot tudi zaradi priljubljenih počitniških krajev ob Rdečem morju, kot so Sharm El Sheik ... Egipt je dobro napredoval v svojem programu Mednarodnega denarnega sklada (IMF) za obdobje 2016-2019 v višini 10 mlrd EUR.

Danica Kranjc Ložnar rada vidi, če jo ljudje namesto po rojstnem kličejo po imenu Dani Shams (kar po arabsko pomeni sonce). Pravi, da je oseba, ki se mora v svojem okolju počutiti dobro, da lahko učinkovito dela.

POVEZANE KNJIGE