Obrazi slovenskega baleta

Obrazi slovenskega baleta - Henrik Neubauer | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henrik Neubauer
DIMENZIJA
7,18 MB
IME DATOTEKE
Obrazi slovenskega baleta.pdf
ISBN
3312822416246

OPIS

MAJ - V Slovenskem narodnem gledališču Maribor so direktor Danilo Rošker, umetniški direktor Drame Diego de Brea, umetniški direktor Opere Simon Krečič ter umetniški direktor Baleta Edward Clug predstavili repertoar največjega slovenskega nacionalnega gledališča: Drame, Opere in Baleta ter Simfoničnega orkestra za sezono 2014 ... Na področju slovenske baletne zgodovine Neubauer ni novinec, podpisal se je pod pregled glasbenogledaliških del slovenskih skladateljev, v katerega so bili vključeni seveda tudi avtorji del za balet, razvoj slovenskega baleta je obdelal že v pregledu v dveh obsežnih zvezkih konec devetdesetih, je tudi avtor leksikonskega dela Obrazi ... Ob poslušanju oddaje Obrazi sosednje ulice pa boste izvedeli, da je tudi strokovnjak za promet oziroma krožišča, zaposlen na Univerzi v Mariboru, in da je njegovo pot v državno enoto za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi tlakoval njegov oče, ob tem pa bo naš sogovornik še orisal značaj slovenskega voznika. Janez Janša spet sramoti Slovenijo / Calm down, Guy Verhofstadt... Preberi več Vir: Neubauer, Henrik: Obrazi slovenskega baleta, Biografski leksikon; Ljubljana, Slovensko komorno glasbeno gledališče, 2008.

Večina ljudi se ne zaveda, da imamo Slovenci v tej kulturni prvini dolgoletne in bogate izkušnje. Da pa temu ne bi bilo več tako, je poskrbel Henrik Neubauer s svojim zadnjim delom. Po sledeh baleta na Slovenskem, 2.

POVEZANE KNJIGE