Vabilo na usmrtitev

Vabilo na usmrtitev - Vladimir Nabokov | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Nabokov
DIMENZIJA
5,59 MB
IME DATOTEKE
Vabilo na usmrtitev.pdf
ISBN
4000230374920

OPIS

Znani ruski pisatelj, med drugimi tudi avtor rzvpitega romana Lolita, se nam v slovenskem jeziku predstavlja že s peto knjigo, ki jo je spretno prevedla Neža Zajc. V tem romanu se bomo znašli v celici skupaj z Cincinnatom C., razmišljajočim človekom, ki čaka na usmrtitev. Direktor jetnišnice na groteskni način komunicira z ujetnikom in ga na ta način vsak dan spravlja v večjo duševno stisko. Ne vedeti datuma usmrtitve, kdaj zadnjič gledaš tisti mali košček neba, ki se ga vidi iz celice in druženje z na videz veselimi ljudmi, ki se obnašajo kot da je tvoja bližajoča smrt najmanj pomembna stvar na svetu, je za človeka pogubno. Kot se stopnjuje psihična represija nad njim, tako se v njegovi notranjosti bije vedno večji boj proti razčlovečenju. V določenih poglavjih, nam pisatelj skozi Cincinnatove zapise omogoča vstop v njegove misli, ki so vedno bolj prepletene z grozo in nemočjo. Bralec postopoma razkriva razsežnost in premišljenost tega psihičnega mučenja, ki v vseh pogledih prerašča fizično nasilje. Spoznavanje ranljivosti človeške duše in nemoči posameznika, da bralcu misliti in na koncu postane vesel, da je, kdor je.

preverite, ali ste besede pravilno zapisali 2. poskusite iskati z drugimi besedami.

Ne vedeti datuma usmrtitve, kdaj zadnjič gledaš tisti mali košček neba, ki se ga vidi iz celice in druženje z na videz veselimi ljudmi, ki se obnašajo kot da je tvoja bližajoča smrt najmanj pomembna stvar na svetu, je za človeka pogubno. Vabilo na usmrtitev | Dobre knjige. Galerija slik.

POVEZANE KNJIGE