Knjižnica kapitana Nema

Knjižnica kapitana Nema - Per Olov Enquist | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Per Olov Enquist
DIMENZIJA
3,18 MB
IME DATOTEKE
Knjižnica kapitana Nema.pdf
ISBN
8805636145233

OPIS

Res je, kapitan Nemo in njegova fantastična podmornica nastopata v romanu, a zgolj kot izhod v vzporedni svet domišljije. Avtor nam namreč razgrne drugačno, nenavadano zgodbo dveh otrok, za katera se pri petih letih ugotovi, da so ju pri rojstvu zamenjali. Po dolgem pravnem boju otroka menjata družini, njuna svetova se zrušita in oba pogrešata svoje prejšnje okolje. Epilog , ki se odvija na temačnem in pustem švedskem severu, je znan že od samega začetka, a zgodba zato ni nič manj presenetljiva in napeta.

Johannes se je zaril globoko v travo. Vedno sem si želel brata, da bi mu lahko povedal vse, ali nekoga kot Eeva-Lisa, da bi jo imel tako rad in bi me imela tudi ona rada, da bi imel nekoga, s katerim bi se lahko pogovarjal celo noč.

Roman opisuje resnično družinsko dramo, ki se je (ne)srečno razpletla v štiridesetih letih prejšnjega stoletja na severu Švedske, kjer so v vaški ... Čeprav je njegova mama imela pisanje za "mali greh", je Per Olov Enquist (1934-2020) postal eden najbolj priljubljenih in mednarodno uveljavljenih švedskih pisateljev. V slovenščini lahko beremo njegov roman Knjižnica kapitana Nema in v prevodu primorske prevajalke Mite Gustinčič Pahor Knjigo o Blanche in Marie.

POVEZANE KNJIGE