Šestdesetletnica in mladenič

Šestdesetletnica in mladenič - Nora Iuga | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nora Iuga
DIMENZIJA
8,60 MB
IME DATOTEKE
Šestdesetletnica in mladenič.pdf
ISBN
3375766084147

OPIS

Zgodba romana, ki je prejel nagrado Društva pisateljev Romunije, je na videz preprosta. Nekega popoldneva v Bukarešti zadržan mladenič na domu obišče svojo najljubšo pesnico, ostarelo lepotico Anno. Slednja mu v nekaj urah razkrije najbolj burne dogodke iz svojega razgibanega življenja. V njeni usodi, v usodi njene družine, prijateljev in kolegov se zrcali težko življenje v drugi polovici 20. stoletja v Romuniji. Šestdesetletnica Anna se zaveda fizičnega prepada med njo in mladeničem, ki je pravzaprav ne posluša in tako nagovarja nas, bralce, in nas s svojimi izjemno sočnimi zgodbicami, ki jih niza, kot da bi pisala dnevnik, na koncu popolnoma omreži. Svež, duhovit roman o vsakem izmed nas.

| več... Leto izida: 2008 Področje: Romani in kratka proza Šestdesetletnica in mladenič („Sexagenara și tînărul"), Editura Beletrina, 2009 - Slovenia Sexagenara și tânărul în curs de apariție în Bulgaria la Editura Paradox Publishing Group, în Franța la Editura Atelier de l'Agneaux. Sanje zaupamo v moč navdiha ustvarjalnosti, lepote in domišljije: knjige povezujejo 7500 jezikov in najmanj toliko kultur človeštva, in so upanje in obet za prihodnost človeštva in življenja na Zemlji.

Vsi oglasi tega oglaševalca ... Šestdesetletnica in mladenič; Nora Iuga Zvrst: družbeni romani; Jezik: slovenski; Ciljna skupina: odrasli; Leto izida: 2008; Založba: Študentska založba, Ljubljana; Fizični opis: 149 str., 22 cm Šestdesetletnica in mladenič je pripoved starajoče se ženske, ki je namenjena zelenookemu obiskovalcu, ki jo brez besed, čeprav ni nem, posluša. Skozi to pripoved bralec spoznava življenje sicer priznane pesnice z redkimi lasmi in od starosti grobimi rokami, pripadnice nemške narodne manjšine, živeče v Romuniji, predvsem v času Ceauşescujeve Romunije. (Nora Iuga, Šestdesetletnica in mladenič) Takrat sem se sovražila, sovražila sem svojo nemoč, ker so me spravili na kolena, ker sem se podrejala temu ničvrednemu zakonu, gnusila sem se sama sebi in edina dobra stvar tega siljenja je bil strup, ki sem ga nabirala kot skrivno veselje, da ga bom nekoč privlekla na plan. Zgodba romana, ki je prejel nagrado Društva pisateljev Romunije, je na videz preprosta.

POVEZANE KNJIGE