Lojza iz vesolja

Lojza iz vesolja - Majda Koren | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Majda Koren
DIMENZIJA
12,66 MB
IME DATOTEKE
Lojza iz vesolja.pdf
ISBN
6498225582297

OPIS

Nekega dolgočasnega dne na vrtu tik pred Juretovim nosom pristane čuden krompir, za katerega se izkaže, da je vesoljska ladja, saj iz njega stopi Lojza, bitje s planeta Solanum Tuberosum. Za domačo nalogo mora preiskati planet Zemljo, zato jo Jure povabi na mestni avtobus in ji razkaže svoje rojstno mesto, Ljubljano. Med sprehodom od ene znamenitosti do druge se Lojza ne more načuditi Zemljanom, Jure pa ne Lojzi. In ko je dneva konec, Lojza s svojim vesoljskim krompirčkom švigne nazaj v nebo, Jure pa si želi, da bi se čimprej vrnila, saj se mu zdi, da v vsem vesolju ni pametnejše in radovednejše deklice.

Za domačo nalogo mora preiskati planet Zemljo, zato jo Jure povabi na mestni avtobus in ji razkaže svoje rojstno mesto, Ljubljano. Med sprehodom od ene znamenitosti do druge se Lojza ne more načuditi Zemljanom, Jure pa ne Lojzi.

K vam bo iz iste šole ... osdobravlje.splet.arnes.si Prostor-čas Vesolja se običajno razlaga z evklidskega stališča, s prostorom s tremi razsežnostmi in časom sestavljenim iz ene razsežnosti, četrte razsežnosti. S kombiniranjem prostora in časa v eno mnogoterost , ki se imenuje prostor Minkowskega , so fiziki poenostavili veliko število fizikalnih teorij , kot so tudi enotneje opisali ... A Lojza iz vesolja B Sosed pod stropom C Skuhaj mi pravljico! 2.

POVEZANE KNJIGE