Jezusovo življenje

Jezusovo življenje - Ernest Renan | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ernest Renan
DIMENZIJA
10,76 MB
IME DATOTEKE
Jezusovo življenje.pdf
ISBN
8470211113272

OPIS

Prevod Jezusove biografije iz druge polovice 19. stoletja bolj kot vpogled v njegovo življenje razprostira tedanjo Renanovo perspektivo in prek nje zgovorno priča o njegovem času. Delo prežema duh naturalizma – s študijo starejših virov, ki se posredno ali neposredno dotikajo Jezusove osebnosti, njegovega okolja in delovanja, in ob pomoči lastnih čustveno obarvanih povezovalnih segmentov je Renan oblikoval avtobiografski roman z najslavnejšo osebo iz grško-judovske tradicije v glavni vlogi. Jezusa tako na predavanju, ki pripravlja teren za njegovo veliko življenjsko delo, ob nastopu svoje akademske kariere na Collège de France, zelo liberalno označi kot ˝velikega, tako edinstvenega človeka, da niti na kraju, kjer moramo vse presojati s stališča pozitivne znanosti, ne želim ugovarjati tistim, ki ga, presunjeni od izjemnosti njegovega dela, imenujejo Boga.˝ Zanimiv vpogled v naturalizem in zelo berljiv, a razmeroma samosvoj vpogled v Jezusovo življenje.

Jezusa je rodila Marija, žena tesarja Jožefa iz Nazareta, ki ga je brezmadežno spočela.Tradicionalno se navaja za datum rojstva 25. december leta 1..

Vaš brskalnik ne podpira JavaScripta ali pa je ta izklopljen. Janezovo 1:7) Da je »življenje«, bo dokazal tudi milijonom, ki so zdaj mrtvi, vendar bodo obujeni z obetom na večno življenje v raju na zemlji. (Janez 5:28, 29) Vsak od nas bi moral razumeti in ceniti Jezusovo vlogo v Božjem namenu.

POVEZANE KNJIGE