Infidel = Odpadnica

Infidel = Odpadnica - Ayaan Hirsi Ali | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ayaan Hirsi Ali
DIMENZIJA
10,80 MB
IME DATOTEKE
Infidel = Odpadnica.pdf
ISBN
3746925132817

OPIS

Infidel/Odpadnica je težko pričakovana zgodba o odraščanju in vzponu te elegantne, slavne – in včasih tudi psovane – politične superzvezde in borke za svobodo govora.S prodornim pogledom in v umerjenem ter pogosto ironičnem tonu Hirsi Alijeva pripoveduje o razvoju svojih prepričanj.V knjigi, v kateri opisuje svoje življenje, Ayaan Hirsi Ali opisuje, kako je pri petih letih znala našteti vse svoje moške prednike v zadnjih tristo letih. Babica jo je kasneje tudi s pomočjo udarcev naučila, da se jih je naučila še enkrat več.Somalski otroci se morajo na pamet naučiti rodovnike svojih družin. To je zanje bolj pomembno od branja in računanja. Zakon klana je edini in najmočnješi in spoštovati ga morajo vsi.S staršema – oče je ustanovil politično gibanje, zaradi česar se je družina najprej preselila v Savdsko Arabijo. Ko so jih izgnali, mama ni želela v državo, ki ni muslimanska, so pristali v Sudanu. Ker jim niso dovolili vstopiti, so odšli v Etiopijo.Ali se je prvič srečala z deklicami, ki niso bile muslimanke, z učitelji, ki otrok niso pretepali in življenjem, v katerem si ni bilo treba pokrivati las ali skrivati obraza.Ko so se preselili v Kenijo, je oče kmalu zapustil družino. Ali se je začela upirati tradicionalnim muslimanskim vrednotam, ki jih je spoštovala njena mati. Pridobila si je izobrazbo in delala v pisarni. Ko so jo hoteli na silo poročiti, in jo pred poroko poslali v Nemčijo, kjer naj bi počakala na vizo za Kanado, je pobegnila.Ayaan Hirsi Ali je najbolj znana zagovornica pravic muslimank in ena od političark, ki vzbuja največ simpatij.Izhaja iz nomadske muslimanske družine, kjer so jo poučevali radikalni učitelji.Učili so jo, da se bo zgodila tragedija, če bo pokazala lase. Pobegnila je družini, slekla muslimanska oblačila, zaprosila za azil na Nizozemskem in svetu povedala zgodbo tisočih pohabljenih in ponižanih muslimank.

Če odpadke dosledno ločujemo, varujemo okolje in s tem tudi varčujemo. S sistematičnim ločevanjem komunalnih odpadkov si gospodinjstva lahko znižajo stroške ravnanja z odpadki, kakor tudi z doslednim ločevanjem odpadkov pridobivamo... Naslov: Infidel odpadnica ISBN: 978-961-6682-20-6 Avtor: Ayaan Hirsi Ali Obseg: 360 strani, trda vezava Format: 242mm x 172mm Cena z DDV: 34,99 Podrobnosti » Naslov: Monika Hauser ISBN: 978-961-6682-62-6 Avtor: Chantal Louis Obseg: 224 strani, trda vezava Format: 165mm x 235mm Cena z DDV: 34,99 Podrobnosti » Naslov: Potovanje v Tumanjan Spletna knjigarna z rabljenimi knjigami.

Vzgojena je bila v tradicionalni ortodoksni muslimanski družini, kjer je zakon... Infidel/Odpadnica je težko pričakovana zgodba o odraščanju in vzponu te elegantne, slavne - in včasih tudi psovane - politične superzvezde in borke za svobodo govora. S prodornim pogledom in v umerjenem ter pogosto ironičnem tonu Hirsi Alijeva pripoveduje o razvoju svojih prepričanj.

POVEZANE KNJIGE