Frida ali o bolečini

Frida ali o bolečini - Slavenka Drakulić | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavenka Drakulić
DIMENZIJA
9,68 MB
IME DATOTEKE
Frida ali o bolečini.pdf
ISBN
4613683252300

OPIS

Frida ali o bolečini je pripoved, ki se sicer opira na nekatera dejstva iz življenja mehiške slikarke Fride Kahlo, katere usodo so zaznamovale posledice v otroštvu prebolele paralize in v mladosti prestane prometne nesreče, vendar ni življenjepis slavne umetnice, pač pa svojski portret ali biografija neke emocije. Intimni opis ženske, obsojene na telo, ukleto v trpljenje. Odmev krikov s slik, porojenih iz bolečine.Drakulićeva v svojem zadnjem romanu znova spregovarja o bolečini, pred katero se zdi jezik povsem nebogljen in brez moči, da bi jo ubesedil.Roman Frida ali o bolečini je bil kmalu po izidu lep čas na vrhu lestvice najbolje prodajanih in najbolj branih knjig na Hrvaškem, na knjižnem sejmu v Pulju pa je prejel nagrado kiklop za uspešnico leta 2007. Publicistka in pisateljica Slavenka Drakulić (1949) je ena najbolj uglednih in mednarodno uveljavljenih sodobnih hrvaških avtoric: njena bibliografija v tujini izdanih književnih del šteje okoli sto enot, v slovenskem prevodu pa so bila doslej objavljena dela Hologrami strahu, Okus po moškem, Kot da me ni, Kako smo preživeli komunizem in se celo smejali in Balkan Express.

V slovenščini imamo romane Kot da me ni, Okus po moškem, Frida ali O bolečini, Hologrami strahu in druge. Foto: Roko Crnić Mehiška umetnica Frida Kahlo je prepoznana predvsem po svojih avtoportretih, bolečini in strasti ter drznih živahnih barvah.

Šolski zvezek Agote Kristof, Frida ali o bolečini Slavenke Drakulić, za tiste, ki so zgodaj ostali brez mame pa Motherless Daughters Hope Edelman. Avtor(-ica) katere knjige bi želeli biti sami? Uf, veliko je knjig, ki bi jih rada napisala sama. Založba VBZ je bila ustanovljena leta 2002 z osnovnim vodilom, da slovenski javnosti predstavi novejšo hrvaško literarno produkcijo.

POVEZANE KNJIGE