Portnoyeva tožba

Portnoyeva tožba - Philip Roth | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Philip Roth
DIMENZIJA
10,75 MB
IME DATOTEKE
Portnoyeva tožba.pdf
ISBN
1849126026757

OPIS

Satirično-humoristično delo, ki si je za tarčo izbralo judovsko družinsko življenje. Roman je prvoosebna izpoved Alexandra Portnoya, negotovega, s krivdo prežetega mladega moškega, psihiatru. Njegova tožba je sestavljena iz otroških spominov na posesivno mater, bizarnih erotičnih doživetij in fantazij ter \"blasfemičnih\" izjav o judovskih obredih in navadah, zaradi česar je bil avtor deležen ostrih kritik dela judovske skupnosti.

Prejel je vrsto uglednih nagrad, med njimi tudi Pulitzerjevo, vsako leto pa so ga omenjali tudi kot favorita za Nobelovo nagrado za literaturo. V 86. letu starosti je v New Yorku umrl ameriški pisatelj Philip Roth, eden najpomembnejših pisateljev na svetu v minulega pol stoletja.

Vaša košarica je prazna. ii philip roth : portnoyeva toŽba philip roth : portnoyeva toŽba prevedel boris jukić zmk Portnoyeva tožba, avtor Philips Roth mladinska knjiga 1986 letnik, knjiga ima 229 strani, pošljem po pošti ali osebni prevzem. Knjiga je v zaboju pod zaporedno številko 11.

POVEZANE KNJIGE