Čudežni Feliks

Čudežni Feliks - Andrej Hieng | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Hieng
DIMENZIJA
9,77 MB
IME DATOTEKE
Čudežni Feliks.pdf
ISBN
8746943986045

OPIS

Roman opisuje pot osirotelega najstnika judovskega rodu po imenu Feliks, ki ima enciklopedično znanje. Njegovo dozorevanje in iskanje identitete je dinamično in bogato vpleteno v pripoved o premožni slovenski meščanski družini, v senci usodnih sprememb pred ... ANDREJ HIENG: ČUDEŽNI FELIKS - Hiengov zadnji, peti roman Pobuda za nastanek dela: »Thomas Mann pripoveduje, kako so skoraj vsi njegovi romani nastali iz novelističnih osnov.

Feliks počasi postane del družine, nato pa se pojavi njegov oče, znani judovski glasbenik, in z njim Feliks pred grozečo nacistično ... ANDREJ HIENG - ČUDEŽNI FELIKS o Čas: Nekaj let pred 2. svetovno vojno gospodarja skrbi kaj se bo zgodilo, zato skrbi za premoženje; povsod se pripravljajo na pohod nacistov o Družina Kalmus, Missia spadajo v višji sloj, so premožni, ampak premoženje kopni; po ženi je družina podedovala graščino in Leta 1994 pa je prejel tudi Delovo nagrado kersnik za roman Čudežni Feliks, ki je njegov peti in zadnji roman.

POVEZANE KNJIGE