Beda stvari

Beda stvari - Dimitri Verhulst | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dimitri Verhulst
DIMENZIJA
9,3 MB
IME DATOTEKE
Beda stvari.pdf
ISBN
7296334838641

OPIS

Dimitri Verhulst (1972) je otroštvo preživel v rejniških družinah in različnih ustanovah. Kot flamski pesnik in pisatelj je debitiral leta 1999 z zbirko kratkih zgodb Sosednja soba, ki govori o njegovem otroštvu. Njegov pesniški prvenec Ljubezen, razen če je označeno drugače (2001) je bil nominiran za Buddinghovo nagrado. V romanu Hotel Problematik (2003), s katerim se je prebil med bralce, nam avtor približa grenko vsakdanjost beguncev, ki v begunskem centru na severu Belgije čakajo na odločitve o njihovi usodi. Leta 2006 je objavil roman Beda stvari, v katerem bralca popelje v svet brez sramu in olike, v svet odtujenosti in socialnega dna.Iz spremne besede Tanje MlakerRoman Beda stvari precej nadrobno in doživeto opisuje življenje na robu družbe. Alkoholizem, brezposelnost, denarna stiska in agresivnost so najpomembnejše sestavine godlje, v kateri se kuhajo Verhulstovi moški. Verhulst bralcu nasuje cel koš bede, vendar jo začini s smešnimi epizodami. Kot da bi hotel reči, da ni vse beda, kar leži v jarku. Najsi bo življenje videti še tako turobno, zmeraj se v njem skriva tudi nekaj svetlih točk, nekaj dišečih rož, nekaj radosti in veselja.

problem u ovoj zemlji je sto su mnoge stvari devalvirane, pa i ta aj da kazem duhovna lepota..vise se gleda kako delujes .. vidim i ovde po temama..cesto se mogu primetiti tekstovi koji ... Ne znam zasto sam se setila filma Pijanist.Njemu je zivot spasla muzika tj.duhovna nadogradnja, iako mi je sve to u filmu bajkovito, bez obzira sto kazu da je film sniman prema true story.

avgust 2013 u144105 beda! 13. julij 2013 mrs.DIRECTIONER.

POVEZANE KNJIGE