Arhitekturna pesem

Arhitekturna pesem - Bruno Urh | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bruno Urh
DIMENZIJA
11,92 MB
IME DATOTEKE
Arhitekturna pesem.pdf
ISBN
8254424650087

OPIS

Arhitekturna pesem je sad ljubezni, posvečene prepletu poezije in arhitekture. Prizadeva si za preseganje minljivosti pomena zapisane besede na edini mogoči način – z lovom na nenapisano, na tiste misli, ki se utrnejo ob pogledu na drobno praznino med verzi, na »medbesedo«, ki se, čeprav na prvi pogled nedoločljiva in izmuzljiva, razpira veličastni, neskončni večnosti. Sama struktura Urhove lirike je kot nalašč ustvarjena za odkrivanje novih pomenskosti tega »medprostora«, saj bralca pogosto nagovarja v obliki konkretne poezije, natančneje s formo likovne (vizualne) pesmi, kjer zapisane besede poleg lastnega zvena dobivajo tudi prepoznavno podobo na listu papirja.Naš pesnik je pravi trenutek spoznal, da je drezanje v spomine, pozabo, minljivost zaman, da se nad vsem naštetim bohoti ljubezen, ki je večna, mogočna. Tako kot je »medbeseda« že sama po sebi spremenljiva, tako tudi subjekt poetovega poželenja nista Laura in Beatrice (kot pri Petrarci in Danteju) pač pa je to preprosto Ona. Ona kot taka je prispodoba te ljubezni, je vse in nič,je neskončnost, prežeta s tisočerimi skritimi pomeni.

1946 so bili v OŠ Center na Cesti herojev 1. Nazaj v tabelo 40 točk Odgovor Odgovor: V tabelo 40 točk V svetu vlada nered. Človek se v njem ne počuti dobro, njegova čustva so otopela.

oktober 2006 ob 19:39 Zadnji poseg: 12. oktober 2006 ob 19:33 Sežana - MMC RTV SLO, STA Literarno delo a) Pobrskaj po spominu in se spomni na kakšen dogodek/doživljaj v šoli, ki te je posebej prevzel.

POVEZANE KNJIGE