Služi ljudstvu

Služi ljudstvu - Yan Lianke | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Yan Lianke
DIMENZIJA
6,62 MB
IME DATOTEKE
Služi ljudstvu.pdf
ISBN
4691164970998

OPIS

Roman Služi ljudstvu, naslovljen po enem najbolj znanih sloganov velikega kitajskega voditelja Mao Zedonga, prinaša subverzivno kritiko korupcije, hipokrizije in nemoralnosti kitajske kulturne revolucije. Pripoved je postavljena v leto 1967, govori pa o zdolgočaseni ženi poveljnika Kitajske ljudske armade, ki med moževo odsotnostjo zapelje mladega vojaka kmečkega rodu. Pri tem hotna ljubimca v času, ko je bilo kakršnokoli sramotenje simbolov revolucije kaznovano s smrtjo, uničujeta podobe velikega voditelja za zvišanje svoje spolne strasti in naslade.YAN LIANKE (1958, kitajska provinca Henan) je eden najbolj uveljavljenih in priznanih kitajskih literarnih ustvarjalcev, ki je za svoje delo prejel več domačih in mednarodnih nagrad. Literarno kariero je začel kot uradni pisec Kitajske ljudske armade, vendar so ga zaradi ‘neprimernosti’ njegovih leposlovnih del hitro odpustili s položaja. Je avtor številnih romanov in zbirke kratkih zgodb. Služi ljudstvu ni njegovo prvo prepovedano besedilo; na tovrstnem seznamu se je znašel tudi eden njegovih zgodnejših romanov Šovhuo.Služi ljudstv je žgečkljiva politična satira, ki jo je vladajoča politika zaradi ‘nespodobne’ uporabe ikonografije kitajske polpretekle zgodovine prepovedala, revijo, v kateri so bili objavljeni odlomki iz besedila, pa umaknila iz prodaje.Roman o najbolj znanem sloganu Mao Zedonga in političnih ter seksualnih tabujih znotraj njegovega režima.Avtor se ni spustil v javno debato zaradi prepovedi – dejal je, da prepovedi ne bo komentiral, ker se boji za varnost svoje družine.

Založba: Učila International, 2008. Trda vezava, 167 strani.

Ne izključuje možnosti, da bi gibanje preraslo v politično stranko, so pisali na STA. Kot politična ... Služi ameriškemu ljudstvu in še naprej služi vsem.

POVEZANE KNJIGE