Povest o dobrih ljudeh

Povest o dobrih ljudeh - Miško Kranjec | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miško Kranjec
DIMENZIJA
10,72 MB
IME DATOTEKE
Povest o dobrih ljudeh.pdf
ISBN
1809617168802

OPIS

Letos mineva sto let od rojstva Miška Kranjca, ki je s svojimi proznimi deli na literarni zemljevid Slovenije zarisal Prekmurje in to prelepo pokrajino približal bralcem. Povest o dobrih ljudeh poleg mojstrskega romana Strici so mi povedali velja za eno njegovih najboljših del. V zgodbi se poetični opisi pokrajine ob Muri prepletajo z intimnimi usodami malih ljudi, Ane in Jožefa Koštrce ter njunih obiskovalcev, ki živijo mirno življenje na idiličnem samotnem otočku med Murinimi rečnimi rokavi. Kranjec je z romanom, ki je nastal v času, ko je Evropa že z grozo pričakovala drugo svetovno vojno, ustvaril brezčasen poklon dobroti, ljubezni, pravičnosti in slogi med ljudmi.

Prevod Jure Potokar. Študentska založba, Ljubljana 2012, 719 str., 36 € Katja Perat.

Pisatelj opisuje, kako je lepa obala reke v vseh letnih časih. Na tem obrežju pa je ležala stara hišica, kjer sta živela Koštrčeva.

POVEZANE KNJIGE