Križarske vojne v očeh Arabcev

Križarske vojne v očeh Arabcev - Amin Maalouf | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Amin Maalouf
DIMENZIJA
11,59 MB
IME DATOTEKE
Križarske vojne v očeh Arabcev.pdf
ISBN
2006184879866

OPIS

stoletja je bil ustroj vzhodnorimske (bizantinske) vojske podoben kot v antičnem Rimu, še vedno je veljal legijski sistem.Legije so bile razdeljene na komitate, enote hitrega reagiranja v primeru napada preseljujočih ljudstev; naborniška pehota pa je bila nastanjena v obmejnih trdnjavah, ki so sprejele do tisoč vojakov. Sovjetsko-finska vojna 1939-1940, ki je na Finskem in na Zahodu znana pod imenom zimska vojna, je postala »pozabljena« že v očeh sodobnikov kmalu po njenem koncu. V kontekstu druge svetovne vojne se je sovjetsko-finska vojna z vsemi vprašanji, ki so jo spremljala, zares močno pogreznila v ozadje. Goncourtov nagrajenec libanonskega porekla Amin Maalouf piše večinoma v francoščini, poleg Samarkanda, ki ga je mojstrsko prevedel Brane Mozetič, imamo v slovenskem prevodu še Taniosovo pečino, Leona Afričana, Izvore in zgodovinsko delo Križarske vojne v očeh Arabcev. Mehmed-Ali paša, podkralj Egipta, je v prvi polovici 19.

pozval na prvo križarsko vojno, katere cilj je bil kristjanom zagotoviti dostop do svetih krajev v Jeruzalemu in njegovi bližini. Za številne zgodovinarje in nekatere sodobnike, kot je bil sveti Bernard iz Clairvauxa, so bile ... Ugled, ki so jim ga je prinesla njihova dejanja (,,božja dejanja s frankovsko vojsko'') je pripomogel k začenjajočemu se združevanju.

POVEZANE KNJIGE