Hiša srečanj

Hiša srečanj - Martin Amis | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Martin Amis
DIMENZIJA
11,95 MB
IME DATOTEKE
Hiša srečanj.pdf
ISBN
8754009727823

OPIS

Pripovedovalec, štiriinosemdesetletni veteran Rdeče armade, leta 2004 odpotuje v gulag, kjer je bil po drugi svetovni vojni po naključju zaprt skupaj s svojim polbratom. Na potovanju obuja spomine ter se znajde na stičišču preteklih in sedanjih izkušenj, ki jih beremo v obliki dolgega pisma njegovi posvojenki. Podobno stičišče je bila nekdaj Hiša srečanj – baraka v taborišču, namenjena zakonskim obiskom, v kateri sta se za nekaj ur srečala dva svetova, zunanji in taboriščni.Roman postopoma odkriva plasti ruskega življenja in krutosti Stalinovega režima. V središču pa vendarle ostaja posameznik in njegova osebna zgodba – zapleten odnos pripovedovalca do polbrata zaznamuje ljubezen do iste ženske.»… kajti tole je ljubezenska zgodba. Res gre za rusko ljubezen, a še vedno je ljubezen.«Martin Amis (1949, Oxford) je eden popularnejših britanskih avtorjev. Od leta 2007 je profesor kreativnega pisanja na Univerzi v Manchestru.Veliko pozornost je Amis vzbudil že s svojim prvim delom – romanom The Rachel Papers, za katerega je pri komaj štiriindvajsetih letih prejel nagrado Somerseta Maughama. Doslej edini v slovenščino prevedeni roman je Časovna puščica (Time\\'s Arrow, 1991; sl. prev. 1997), ki je prišel v ožji izbor za Bookerjevo nagrado. Hiša srečanj (House of Meetings, 2006) pa je – po romanu Koba the Dread – njegov drugi roman o zločinih stalinizma.Za Amisovo pisanje je značilno prepletanje moralizma in ironije, črnega humorja in provokativnosti ter to, kar je sam poimenoval kot postmodernistična zvijačnost.

delavnica. Tečaj je sestavljen iz 4 srečanj, kjer bomo obravnavali različne tehnike izdelovanja iz gline, glaziranja ter žganja.

delavnica. Tečaj je sestavljen iz 4 srečanj, kjer bomo obravnavali različne tehnike izdelovanja iz gline, glaziranja ter žganja.

POVEZANE KNJIGE