Otok, mesto in drugi

Otok, mesto in drugi - Lucija Stupica | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Lucija Stupica
DIMENZIJA
4,33 MB
IME DATOTEKE
Otok, mesto in drugi.pdf
ISBN
6406982613894

OPIS

Otok, mesto in drugi je zbirka, ki je nastajala nekaj let in jo zaznamujejo različni prostori pisanja. Notranji in zunanji avtoričin svet se prepletata skozi potovanja v različna mesta, s poudarkom na vedenju, da človeka oblikuje misel na drugega. Eksistencialistične teme se prepletajo z ljubezensko tematiko, ki je večkrat zapisana kot dialog, ki se nadaljuje v monolog. Pesniška zbirka Otok, mesto in drugi je pred samo objavo že doživela nekaj prevodov, predvsem v angleški in nemški jezik.

Če bi v katerem izmed kvarnerskih krajev srečali domačina in ga vprašali, kam gre, bi ta odgovoril, da gre v Bodulijo. Tega kraja ni na zemljevidu, v domačem jeziku je to ime za otok Krk.

Notranji in zunanji avtoričin svet se prepletata skozi potovanja v različna mesta, s poudarkom na vedenju, da človeka oblikuje misel na drugega. Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si. Lucija Stupica: Otok, mesto in drugi : Ljubljana: Študentska založba (Knjižna zbirka Beletrina), 2008 Seznam otokov po površini razvršča svetovne otoke s površino več kot 10.000 km².

POVEZANE KNJIGE