Na terasi babilonskega stolpa

Na terasi babilonskega stolpa - Sebastijan Pregelj | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sebastijan Pregelj
DIMENZIJA
3,55 MB
IME DATOTEKE
Na terasi babilonskega stolpa.pdf
ISBN
8724212734320

OPIS

Roman Na terasi babilonskega stolpa bi lahko označili za postmodernistični roman v stilu Umberta Eca. Spremljamo akcijo posebnih enot specialcev, ki v ljubljanskem nebotičniku nadzorujejo mednarodno skupino - varuhe preroka. Specialec, ki je določen za eliminacijo preroka, se v zgodbo zaplete tudi intimno, saj se njegova ljubezen Maja pojavi med tarčami napada. Ob soočenju s prerokom je postavljen pred izbiro med življenjem in smrtjo. Tukaj se odpre široka zgodovinska freska verskih bojev med Zahodom in Vzhodom, v kateri igra pomembno vlogo Žička kartuzija.Avtor spremne besede je Gašper Troha.Sebastijan Pregelj (roj. 1970) je razburkal slovensko literarno javnost že leta 1996 z zbirko kratkih zgodb Burkači, skrunilci in krivoprisežniki, njegov romaneskni prvenec Leta milosti (2004) je bil nominiran za nagrado kresnik. Kot diplomirani zgodovinar v svoje zgodbe vpleta zgodovinska dejstva pa tudi vraže, legende in obilo domišljije.

Prebujanja (2011) Svinje brez biserov (2002) Cirilina roža (1999) Burkači, skrunilci in krivoprisežniki (1996) Za otroke. zbirka Zgodbe s konca kamene dobe.

Nočemo se zapirati v slonokoščeni stolp umetnosti. Ne zanima nas intelektualna vzvišenost.

POVEZANE KNJIGE