Zgodbe iz kanuja

Zgodbe iz kanuja - Ivan Esenko | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Ivan Esenko
Zgodbe iz kanuja.pdf
9587761936612

Slovenske reke so zgovorne, zato je vredno obiskati njihove bregove in prisluhniti pripovedi, ko z nagajivimi kodri na gladini šepetaje opozarjajo nase. Njihove zgodbe so tihe in zasanjane, kar sramežljive ob vsem tem, kar nam ponuja sodobni svet, in neslišne, ko hitimo mimo njih. Včasih pa zgolj obisk rečnega brega ne zadošča, temveč nas radovednost žene tja na nemirno vodno gladino, kjer se pletejo bolj doživete zgodbe, ki jim pritegneta tudi rastlinski in živalski svet. Ko se z veslom v roki podamo na pot in spoznavamo rečni breg ne s suhe, temveč z vodne strani. In se prepustimo lagodju gibanja med dvema bregovoma …Ivan Esenko (1957) je zapisan naravi že od malih nog. Posebno dejaven je pri proučevanju živalstva in njegovega pomena v vrtni ekologiji, o čemer je napisal vrsto poljudnih in strokovnih člankov. O vrtni ekologiji je napisal tudi več knjig: Zbogom voluhar, Zaživimo z naravo – Ptice in ekološko vrtnarjenje, Vrtnarimo z dušo ter Vrtna mlaka. V njih se dotika pozitivnega odnosa do narave in bralcu na prijazen način odstira drugačne poglede na življenje. Ukvarja se z naravoslovno fotografijo, predvsem s portretiranjem živali. Je član DOPPS (Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije), RSPB (Royal Society for the Protection of Birds) iz Velike Britanije in Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev.

Blizu Slovenije je po Rovanovem izboru izvrstna za vožnjo s kanuji hrvaška reka Mrežnica, na kateri je na 60 kilometrih toka kar 100 jezov iz lehnjaka. Predstojnica samostana je nunam pogosto pripovedovala zgodbe. Nekega dne je prišla iz mesta in jim povedala, kaj je videla.

- 1998-<2012> 1: 0,50 Mreža COBISS.net IZUM. Cenik Medijsko središče (logotipi, prenosi ...) Video.