Sveti Lenart, vrtnice in gamsov skret

Sveti Lenart, vrtnice in gamsov skret - Matjaž Kmecl | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matjaž Kmecl
DIMENZIJA
11,1 MB
IME DATOTEKE
Sveti Lenart, vrtnice in gamsov skret.pdf
ISBN
8796319174438

OPIS

Sveti Lenart, vrtnice in gamsov skret niso klasična avtobiografija temveč izrazito literarizirano pričevanje o avtorjevi življenski izkušnji uzrti iz točno določene, sedanje perspektive. Kmecl se tako ne loti kronološkega pregleda lastnega življenja, pač pa ga v prvi vrsti zanima narava njegove izkušnje v njeni esencialnosti. Tej se ne približuje na abstrakten način, ampak jo poskuša zasledovati skozi tri na videz zelo različne tematske sklope: strast do gojenja vrtnic, gore in politiko.Akademik Matjaž Kmecl ni le eden najvidnejših slovenskih literarnih zgodovinarjev, slovenistov in politikov, ampak tudi prvovrsten esejist in pisatelj. V zadnjem času je odmeval predvsem njegov panoramičnen pregled slovenske književnosti Tisoč let slovenske literature. Avtorjevo vsestranskost nazorno prikaže prav avtobiografsko, poglobljeno in duhovito zastavljena knjiga Sveti Lenart, vrtnice in gamsov skret.

Kerbler: HALOZE * veljajo avtorji sezone in vsa njihova dela ter vsi knjižni naslovi z mapice Prosimo, vpišite naslove prebranih knjig: ... da je pisatelj Matjaž Kmecl v svoji knjigi Sveti Lenart, vrtnice in gamsov skret opisoval lepote Dleskovške planote, Križevnika, Poljskih devic…in da je svet okoli Križevnika najlepši takrat, ko se macesni obarvajo v tisoč odtenkov zlate barve… Variante avtorjevega imena: M. Kcl; M.

Cerkev sv. Lenarta, se nahaja na razgledni vzpeti v neposredni bližini Črnega Vr Krajevno ime v Sloveniji.

POVEZANE KNJIGE