Strasti

Strasti - Rosa Montero | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rosa Montero
DIMENZIJA
6,89 MB
IME DATOTEKE
Strasti.pdf
ISBN
7115727125702

OPIS

Strasti so izbor daljših besedil o ljubezni znanih osebnosti. Znana španska pisateljica Rosa Montero jih je objavljala v letih 1997 in 1998 v prilogi časnika El País.Pripovedi razkrivajo velike in nenavadne, bolestne in ganljive obraze ljubezni znanih osebnosti, kot so Kleopatra in Mark Antonij, Rimbaud in Verlaine, Sissi in Franc Jožef, Jeanne Hébuterne in Amedeo Modigliani.Rosa Montero je poglobljenemu raziskovalnemu delu dodala subtilno razumevanje človeške duše in razdvojenosti ljubezenske strasti med pogubo in predajo. Iz življenj umetnikov, kraljev, plemičev ali osvajalcev je v Strasteh ustvarila prave male mojstrovine, v katerih se skozi veristične podrobnosti izrisujejo poteze zgodovinskih obdobij.

Če vam manjka idej in poguma, naj vam nekaj valentinovega modnega navdiha podarijo zvezdniške boginje seksa. Strasti, upanje in italijansko sonce v peterici filmskih klasik na TV SLO Vir RTV Slovenija; 05.02.2021 12:01 15 V primerjavi z neorealističnimi klasikami na italijanske komedije 50. in 60.

let marsikdo gleda zviška. PSG: umetnost gašenja ognja strasti. Avtor: Nejc Mravlja 1.

POVEZANE KNJIGE