Peti dan

Peti dan - Frank Schätzing | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frank Schätzing
DIMENZIJA
12,29 MB
IME DATOTEKE
Peti dan.pdf
ISBN
2379688986367

OPIS

Perujski ribič izgine na odprtem morju. Trume izjemno strupenih klobučnjakov oblegajo avstralsko obalo. Pred Kanado izginejo kiti. Pojavijo se šele z večtedensko zamudo, vendar pa se živali vedejo nenavadno agresivno. Poleg tega ekipa, ki se ukvarja s črpanjem nafte, na dnu Norveškega morja naleti na milijone nenavadnih črvov z mogočnimi kleščastimi čeljustmi, ki rinejo v morsko dno. Biolog Sigur Johanson, ki živali pregleduje, sluti, da se za anomalijami skriva več kot le vrsta čudnih naključij: življenje v morju nekaj obrača proti človeku. Do podobnih zaključkov pride tudi indijanski raziskovalec kitov Leon Anawak: napoveduje se katastrofa, ki bi lahko postavila pod vprašaj nadaljnji obstoj človeške vrste. Toda kdo ali kaj jo povzroča? Znanstveniki morajo priznati, da ve človek o planetu, ki ga domnevno obvladuje, manj kot o vesolju. Iskanje krivca pa jih sooči z njihovimi najhujšimi nočnimi morami.Roman, ki bi ga lahko podnaslovili tudi z morje vrača udarec, je bil v Nemčiji prodan v milijonski nakladi, pravice zanj so prodali v več kot 20 držav, Uma Thurman je kupila pravice za filmV slogu apokaliptičnih romanov in filmov, kot so Brezno, Zadnji udarec ali Dan neodvisnosti ustvari zgodbo, kaj bi se zgodilo, če nam morje vrne udarec za vse onesnaženje, ki smo ga naredili.Z močnim ekološkim nabojem je roman postal del pop kulture po vsem svetu.FRANK SCHÄTZING, tudi sam izkušen potapljač, kreativni direktor reklamne agencije, glasbenik in ljubitelj narave, bojni pohod narave proti človeštvu uprizori kot srhljiv scenarij, ki jemlje dih, bralca drži v napetosti in ga popelje v nepredstavljive globine.

veljače na Trećem programu u 21 sat ne propustite zanimljive teme u emisiji Peti dan. Teme emisije: 1.

Neki od dosadašnjih komentatora su: Nino Raspudić, Marija Selak, Aleksandar Musić, ... Knjiga z naslovom Peti dan, to je dan, ko je Bog ustvaril življenje v vodi in na zemlji, je bila v Nemčiji prodana v milijonski nakladi. Po knjigi so posneli tudi film (Der Schwarm).

POVEZANE KNJIGE