Moralna žival

Moralna žival - Robert Wright | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Wright
DIMENZIJA
8,56 MB
IME DATOTEKE
Moralna žival.pdf
ISBN
9191162191245

OPIS

Je monogamija naravna? Od kod tekmovalnost med sorojenci? Zakaj se starši z nekaterimi otroki ukvarjajo več, z drugimi manj? Je lahko slaba samopodoba koristna? Kako smo v boju za obstanek razvili moralna čustva? Z obravnavo teh vprašanj je Moralna žival dodobra prevetrila ustaljene poglede na človeško duševnost.S predstavitvijo najnovejših dognanj v mladi vedi evolucijske psihologije, ki človeško vedenje preučuje z vidika darvinizma, torej naravnega izbora, Robert Wright razkriva nezavestne strategije, ki sooblikujejo našo izbiro partnerjev, družinske odnose, prijateljstva in boj za status. Delo izvrstno uvaja v znanstveno vejo, ki premošča temeljno ločitev znanosti na naravoslovno in družboslovno.

Preko 18500 receptov, forumi, strokovni članki, foto albumi, zid. Lev je kralj živali. Toda zakaj? Ker je pač najmočnejša, najmogočnejša žival Afrike.

Spomnimo se Disneyjeve risanke Levji kralj, ali pa Kimbe. V obeh nastopata kot kralja živali.

POVEZANE KNJIGE