Neškropljene limone

Neškropljene limone - Miha Pintarič | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miha Pintarič
DIMENZIJA
10,21 MB
IME DATOTEKE
Neškropljene limone.pdf
ISBN
8013662774370

OPIS

»Miha Pintarič je lahkoten, čeprav ne zmeraj lahek pisec. Za mnoga izmed njegovih besedil se zdi, da so, v dobrem pomenu besede, stranski produkt jezikovne igre. Obenem pa bodo najbrž tudi manj občutljivi bralci Neškropljenih limon opazili, da jih je napisal človek, ki včasih resno premišljuje. Še več: napisal jih je človek, ki ima nekaj trdnih prepričanj. Pri teh prepričanjih vztraja, pa ne kljub svoji igrivosti, ampak v svoji igrivosti. Protislovje je tu zgolj navidezno. Vztrajnost, po domače trma, je bistveni del sleherne igre, še posebej tiste najbolj avtentične, otroške. In po drugi strani: odločitev za igranje z jezikom je zavezujoča, je že sama po sebi prepričanje.«Spremna beseda Katarina Marinčič

V posodo odmerimo sol, dodamo moko, spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, vanilin koncentrat in naribano lupinico neškropljene limone ter zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem dodamo še zmehčano maslo. 4 neškropljene limone; 120 g masla sobne temperature) 260 g sladkorja; 3 jajca; 1 rumenjak; Navodila.

pintariČ mohorjeva druŽba 2008 poŠtnino plaČa kupec, moŽna je menjava za druge knjige, nastrgana lupinica ene neškropljene limone; Nadev. 2 jajci; 60 g masla; 160 g sladkorja; sok dveh limon; 1 polna čajna žlička koruznega škroba; nastrgana lupinica ene neškropljene limone; Preliv.

POVEZANE KNJIGE