Gori doli po Ljubljani

Gori doli po Ljubljani - Iztok Ilich, Tilka Jamnik | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Iztok Ilich, Tilka Jamnik
DIMENZIJA
12,45 MB
IME DATOTEKE
Gori doli po Ljubljani.pdf
ISBN
3846916874840

OPIS

Ljubljano poleg množice državljanov iz drugih krajev obiskuje čedalje več turistov in poslovnih gostov iz tujine. Med obiskovalci je tudi veliko otrok, starih med 6 in 12 let. Njihovi vzgojitelji in starši se brez poklicnih vodičev znajdejo, kakor se vejo in znajo, večinoma pa vidijo le manjši del tega, kar bi bilo vredno videti. Tudi otroci, ki živijo v Ljubljani, večinoma ne poznajo vseh muzejev, galerij in drugih pomembnih ustanov in stavb, kot so Mestna hiša, Nebotičnik ali Zmajski most, pa tudi ne Botaničnega vrta, Tivolija, Hiše eksperimentov, Rožnika z živalskim vrtom, Navja in še mnogih zanimivih kotičkov v svojem mestu, kjer je mogoče na različnih delavnicah, predstavah ipd. nadvse kratkočasno in ustvarjalno prebiti urico ali dve.

Koliko časa in možnosti sploh imajo, da si med tekmovanjem ogledajo državo, v kateri so? So osredotočeni le na šport in tekmo ali si vzamejo kakšno ... Po Ljubljani je začel voziti na prelomu stoletja, potnikom je služil skoraj 60 let. To je bil ljubljanski tramvaj, električna kočija iz avstro-ogrskih časov.

Vrhovec: »Ljubljanica je vedno polna ladij; vozi pa se po njej gori ravno tako zlahka, kakor doli, to pa ne samo zato, ker se vesla, ampak ker leze ta reka tako počasi, da skoraj opaziti ni, ali stoji ali teče.« Napisal je vodnik za otroke Križem kražem po Sloveniji (1996) in bil soavtor vodnikov Pogled z motorja (2007) in Gori doli po Ljubljani (2008). Uredniško je izoblikoval zbirko SLOVENSKA.

POVEZANE KNJIGE